Директори на болници в провинцията плашат медицинските сестри с уволнениe

...
Директори на болници в провинцията плашат медицинските сестри с уволнениe
Коментари Харесай

Заплашват медсестри с уволнение заради протест


Директори на лечебни заведения в провинцията плашат медицинските сестри с уволнениe поради планувания за на следващия ден народен митинг, оплакаха се здравни служащи. Шефовете им ги привикали и в прав текст им декларирали, че ще последват ориста на отстранената от болница „ Токуда” тяхна колежка Мая Илиева.
В митинга ще вземат участие медицински експерти от цялата страна. Изключение ще създадат техните сътрудници от Министерство на вътрешните работи, както и Военномедицинска академия. За двете болнични заведения митингите са тематика табу. Някои от тях са получили нарастване на възнагражденията си, с което гражданската им съвест е приспана най-малко краткотрайно.
Утре медицинските сестри, фелдшерите, акушерките и лаборантите излизат на народен митинг пред Народното събрание. Те ще бъдат подкрепени от служителите на реда, защото част от настояванията им съответстват. Недоволните здравни служащи се заканиха, че няма да си тръгнат от жълтите павета, до момента в който не бъдат чути техните претенции за промяна в опазването на здравето.
Протестът ще стартира в 15 часа на 11 септември. На идващия ден медсестрите ще чакат народните представители пред входа на Народното събрание, с цел да им зададат своите въпроси. А те са „ Докога частните лечебни заведения ще се финансират с обществени средства от НЗОК”? „ Защо в България има 367 лечебни заведения и десетки региони без качествена здравна помощ?” „ Защо сме териториално в Европа, а по опазване на здравето отвън света?”/Lupa.bg.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР