Директорът на веригата детски магазини Комсед защити името на фирмата

...
Директорът на веригата детски магазини Комсед защити името на фирмата
Коментари Харесай

Хиполенд тормози конкурента Комсед с фейк новини

Директорът на веригата детски магазини " Комсед " отбрани името на компанията от " директните внушения и спекулации " на " Хиполенд ". В отворено писмо Галина Гавраилова показва, че притежателят на другата комерсиална верига, Мариан Колев, е основал фиктивен скандал и на процедура, с потреблението на непазарни способи и внушения се е стигнало до деформиране на пазара и огромна обществена офанзива.

Прекият ни съперник на пазара ни нанесе тежки репутационни вреди, употребявайки политическите събития в страната, регистрира още изпълнителният шеф на компанията. От " Комсед " декларират, че в никакъв случай не са водили диалози за закупуване, пласиране или прекачване на благосъстоятелност.

" Злоупотребявайки с доверието на медиите и жителите на площада, господин Колев използва непазарни способи, с цел да повлияе на пазара, да си обезпечи непочтено преимущество, причинявайки ни финансови, морални и имиджови провали ", написа в отвореното писмо Гавраилова. Тя напомня, че възходът на бизнеса на съперника й с верига за детски играчки е маркиран точно през годините на ръководство на ГЕРБ.

" Припомняме, че възходът на неговия бизнес, освен в търговията с детски играчки, а и в доста други сфери (включително строителство), изрично се свързва с последните 10 години, в които ръководи водещата през днешния ден политическа партия. Надявам се и имам вяра, че гражданското общество ще си направи нужните заключения и ще разбере истината. А за всичко останало ще разгадавам на българския съд ", безапелационна е още изпълнителната директорка на " Комсед ".

Ето и цялото отворено писмо до медиите:

Отворено писмо

От Галина Огнянова Гавраилова

Изпълнителен шеф Комсед АД

През последните дни фамилният ни бизнес и моето семейство сме подложени на невиждана по мащабите си обществена офанзива. Част от българските медии бяха подведени и отразиха неточно и необективно случилото се. Нито един път не бе потърсена нашата позиция като наранена страна от директните внушения и спекулации на Мариан Колев, притежател на „ Хиполенд “. На процедура бяха употребявани непазарни способи и нелоялни търговски практики, вследствие на което се стигна до деформиране на пазара. Никой не изяви предпочитание да чуе гледната ни точка.

Тъй като бяхме атакувани с голям брой подправени вести и неистини, ще споделим с българската общност най-важните обстоятелства по отношение на измисления скандал, основан и генериран от Мариан Колев.

Нашата история надвишава три десетилетия. Към днешна дата имаме 22 магазина с повече от 250 чиновници. Ние сме публични представители на водещи международни компании.
Никога не сме водили персонални диалози за закупуване, пласиране, прекачване на благосъстоятелност. Всички покупко-продажби, свързани с компанията, или договаряния с контрагенти са се правили само и единствено през обслужващата ни водеща адвокатска адвокатска фирма.

Под никаква форма политически лица не вземат участие в моя бизнес, както и в никакъв случай не съм разговаряла с представители на изпълнителната власт. Никога политически лица не са влияели или спирали инспекции в моята компания.

В моя бизнес сме дружно с доктор Данаил Генев. Той развива дългогодишна и сполучлива предприемаческа активност в разнообразни браншове на стопанската система, а от пет години сме дружно. Мъжът до мен се включи във фамилния бизнес след решение, взето от съдружника на починалия ми татко. Тоест – става дума за най-обикновена обстановка в една обичайната фамилна компания.

Неочаквано за нас, директният ни съперник употребява политическите събития в страната, нанасяйки ни тежки репутационни вреди. На гърба на митингите и протестиращите той ни дискредитира пред клиентите, пред български и непознати сътрудници, пред обществото. В изискванията на икономическа рецесия, вследствие световната пандемия, нашата комерсиална верига бе подложена на невиждан напън. Злоупотребявайки с доверието на медиите и жителите на площада, господин Колев използва непазарни способи, с цел да повлияе на пазара, да си обезпечи непочтено преимущество, причинявайки ни финансови, морални и имиджови провали.

Неочакван за нас е и опитът на господин Колев да се самообяви за надали не репресирана от властта жертва. Припомняме, че възходът на неговия бизнес, освен в търговията с детски играчки, а и в доста други сфери (включително строителство), изрично се свързва с последните 10 години, в които ръководи водещата през днешния ден политическа партия.

Надявам се и имам вяра, че гражданското общество ще си направи нужните заключения и ще разбере истината. А за всичко останало ще разгадавам на българския съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР