Директорът на варненската полиция Даниел Пашов се спряга за бъдещ

...
Директорът на варненската полиция Даниел Пашов се спряга за бъдещ
Коментари Харесай

Само във Фрог: Гласят директора на варненската полиция за шеф на СДВР, правят път на „Силиконката“

Директорът на варненската полиция Даниел Пашов се спряга за предстоящ началник на Столична дирекция на вътрешните работи, научи Фрог от източници в Министерство на вътрешните работи. Постът се чака да бъде овакантен, откакто предходната седмица Ивайло Иванов бе препоръчан за основен секретар на вътрешното ведомство.
Името на Пашов стана скандално известно още преди да отиде в морската столица. Като шеф на Първо РУП в столицата момче и момиче се оплакаха от полицейско принуждение. Те бяха упрекнати в безчинство за скъсана униформа на ченге. Тази теза беше доказана от самия Пашов. Благодарение на видеозаписи, по-късно се оказа, че казаното не отговоря на истината. Видя се, че блюстителят на реда самичък си е скъсал дрехата, след което е набедил за това почтени хора. Инспекторатът предложи Пашов и заместникът му Панчев за санкции надлежно " неодобрение " и " уволняване ". Година по-късно се оказва, че двамата освен не са осъдени, ами са и нараснали с най-високите постове във варненската полиция.

Очакваше се Даниел Пашов да поеме управлението на Столична дирекция на вътрешните работи и през 2017 година, откакто Младен Маринов, който до тогава заемаше това място, стана главсек. „ Черна котка “, обаче му мина път и поста зае индивидът на Маринов от охранителна полиция Ивайло Иванов. Твърди се, че последният е в изключително близки връзки със Светлозар Лазаров, който до наскоро се подвизаваше като координатор на „ Атака “.

Полицаите са сюрпризирани от издигането на Ивайло Иванов за основен секретар. Възприемат тази рокада като тотална победа на лобито на модела „ КОЙ “ в Министерство на вътрешните работи над това на втория в ГЕРБ Цветан Цветанов. Докато министър бе Валентин Радев, а Младен Маринов основен секретар, се считаше, че силите на двата лагера са изравнени. „ Чудно е по какъв начин човек без грам действен опит като Иванов ще командва хора като Христо Терзийски и Ивайло Спиридонов. Явно всичко е скица, която би трябвало да обслужи полотически ползи. В тази система е без значение какъв брой можеш и знаеш. Целта е да се поставят бушони “, прецизираха източниците ни.

Според тях рокади се чакат в при началниците на районните ръководства в София. „ Целта е да се проправи път на жена, която в редиците на вътрешното ведомство назовават „ Силиконката “. Идеята е тя да оглави едно от РПУ-та. Не е загадка, че брачният партньор е авторитетен предприемач “, допълниха ченгета.

Екип на Фрог
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР