Директорът на УСБАЛ по Онкология в София д-р Стефан Константинов

...
Директорът на УСБАЛ по Онкология в София д-р Стефан Константинов
Коментари Харесай

Директорът на Онкологията в София д-р Стефан Константинов е освободен от поста

Директорът на УСБАЛ по Онкология в София доктор Стефан Константинов е освободен от поста си. Това удостовери самият Константинов пред БТВ.

Той се въздържа от по-детайлен коментар, като уточни, че на следващия ден ще даде конференция, на която ще изнесе повече детайлности.

Причината за рокадата е неприятното финансово положение на болничното заведение.

Д-р Константинов, който бе здравен министър, пое болничното заведение в извънредно неприятно финансово положение. В момента онкологията няма просрочени отговорности, само че към момента има огромни задължения.

" Да, правилно е. Хич не си поплюват най-после. Разбирам ги, в този момент им е паднало, отиват си. А в случай че вие желаете да разберете по какъв начин и за какво в 12 без пет се маха шеф, извадил от финансовата кал тежка болница, то на следващия ден следете конференцията ни в Българска телеграфна агенция. И в идващите дни. Защото е брутално. Ама доста ", написа в персоналния си профил във Facebook Стефан Константинов.

Преди седмица здравната министърка проф. Асена Сербезова разгласи държавните лечебни заведения в неприятно положение, само че тогава онкологията не бе измежду изброените лечебни заведения.

Мястото на доктор Константинов ще се заеме от някогашния шеф на коремната хирургия в УСБАЛО – проф. Панайот Куртев, който е в пенсионна възраст.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР