Директорът на US Open Стейси Алистър обясни как е организиран

...
Директорът на US Open Стейси Алистър обясни как е организиран
Коментари Харесай

COVID-19 накара US Open да ползва ядрен проект от Втората световна война

Директорът на US Open Стейси Алистър изясни по какъв начин е проведен животът на тенисистите, които ще вземат участие в Откритото състезание на Съединени американски щати.

„ Ние го назоваваме план „ Манхатън “. Не можете да отидете там, само че ние ще ви го донесем “, описа Алистър.

Любопитното е, че план „ Манхатън “ е кодовото име за разработка на американската войска за произвеждане на нуклеарни оръжия през Втората международна война. Две от тези атомни бомби американците хвърлят над Хирошима и Нагазаки през август 1945 година

В резултат на бомбардировките умират близо 400 000 души, а по-късно в никакъв случай повече не е било използвано нуклеарно оръжие против цивилно население.

Както е известно противоепидемичните ограничения край „ Флашинг Медоуз “ са драконовски, а един от най-големите им критици първоначално бе международният №1 Новак Джокович.

„ Условията, които ни оферират, в действителност са невиждани. Например, би трябвало живеем в хотел наоколо до летището и два или три пъти на седмица да даваме проби за ковид. Няма да можем даже да отидем до Манхатън. Това е нереално “, съобщи сърбинът, който въпреки всичко избави шампионата, съгласявайки се да взе участие.

Втората за годината конкуренция от Големия шлем стартира на 31 август.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР