Директорът на “Тур дьо Франс” Кристиан Прюдом обяви, че засега

...
Директорът на “Тур дьо Франс” Кристиан Прюдом обяви, че засега
Коментари Харесай

Тур дьо Франс няма да се проведе без публика

Директорът на “Тур дьо Франс” Кристиан Прюдом разгласи, че към този момент датите за най-престижното колоездачно съревнование в света остават в действие и отпада опцията то да се организира без аудитория. Той направи това известие е по отношение на решението от през вчерашния ден на Международния колоездачен съюз (UCI) да спре сезона за още два месеца, до 1 юни. Така и краят на сезона, който сега е плануван за 15 октомври, ще се отсрочи. Нова дата обаче не е избрана.

Тур дьо Франс за момента остава по проект от 27 юни до 19 юли. Състезанието “Критериум дью Дофине”, което в началото беше планувано от 31 май до 7 юни обаче няма да се организира на тези дати. Възможно е то да бъде отсрочено за по-късен интервал и да се организира в понижен формат. Обиколката на Италия, планувана за май, към този момент бе отсрочена.

“Бих излъгал, в случай че кажа, че не работим и по различен вариант”, изясни Кристиан Прюдом. “За да се организира “Тур дьо Франс” по график, състезателите би трябвало да възобновят тренировките си в края на април. Но най-важното е битката против пандемията от ковид. Ще се приспособяваме съгласно здравната обстановка в страната. Със сигурност обаче “Тур дьо Франс” няма да се организира без публика”, увери още Прюдом.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР