Директорът на ЦРУ Уилям Дж. Бърнс се срещна с украинския

...
Директорът на ЦРУ Уилям Дж. Бърнс се срещна с украинския
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ се срещна с украинския президент Зеленски

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Дж. Бърнс се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Киев, потвърждавайки поддръжката на Съединени американски щати за страната. Това се случи в деня, когато съветските ракети удариха столицата и провокираха боязън и суматоха измежду жителите й, написа

Посещението е в миг на напрежение и несигурост, след рухването на съветска ракета на полска територия. Това повдигна въпроса по какъв начин НАТО може да отговори на възможна офанзива против страна-членка.

Бърнс, който президентът Байдън постоянно е изпращал да беседва с съветски и украински водачи, се срещна и с сътрудниците си от украинското разузнаване и разискаха предизвестието на Съединени американски щати, което той насочи в понеделник на среща в Анкара, към ръководителя на съветското външно разузнаване " да не употребява нуклеарни оръжия " в своите война против Украйна.

В Киев Бърнс затвърди уговорката на Съединени американски щати да дават поддръжка на Украйна в битката й против съветската експанзия. Няма индикации, че съветските офанзиви са имали за цел да съвпаднат с визитата на Бърнс, написа изданието. Руските медии разкриха визитата му в Анкара за среща с шефа на съветското разузнаване Сергей Наришкин. Това се трансформира в рутинна процедура за оповестяване на срещи на съветски публични лица с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ, който нормално пази графика си за пътешестване в загадка.

Бърнс, умел посланик и някогашен дипломат в Русия, отиде в Москва предишния ноември и се срещна с висши чиновници на Кремъл, разговаряйки по телефона с президента Владимир Путин. Той занесе писмо от Байдън до Путин и предизвести съветския президент, че в случай че нахлуе в Украйна, Съединените щати ще наложат огромни последици.

Бърнс предизвести, че формалните лица би трябвало да внимават за заканите на Путин за потребление на тактически нуклеарни оръжия. " Трябва да приемем доста съществено всевъзможни типове закани, като се има поради всичко, което е заложено на карта, сподели Бърнс в изявление за Нора О " Донъл от CBS News в края на септември. " И знаете ли, риториката, която той и други висши съветски водачи са употребявали, е безразсъдна и надълбоко безотговорна “, сподели той.

Бърнс добави, че американските разследващи организации към момента не са видели " никакви на практика доказателства ", че Путин се приближава до потреблението на нуклеарни оръжия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР