Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс заяви, че според предвижданията на

...
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс заяви, че според предвижданията на
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ: Следващите шест месеца ще са критични за Украйна

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс съобщи, че съгласно предвижданията на разследващата организация идните шест месеца ще са " сериозни " за Украйна в битката ѝ против съветската инвазия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В своята тирада по време на конгрес за външна политика в университета Джорджтаун в столицата на Съединени американски щати Вашингтон Бърнс също по този начин съобщи, че стабилността на иранското държавно управление е съществено разтърсена от събитията в страната, като се базира на куража на иранските дами, чието самообладание е достигнало своя лимит. Той също означи, че е смутен от евентуална ескалация на насилието сред израелци и палестинци.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга известията, че Съединени американски щати са предложили проект, предусещащ териториални отстъпки от страна на Украйна в подмяна на мир, съобщи ТАСС.

" Това е журналистически блъф ", сподели Песков в отговор на въпрос за появилите се известия, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е предал това предложение на Москва.

Отговаряйки на уточняващ въпрос дали фактически Бърнс е идвал в Москва през януари тази година, с цел да се срещне с съветския президент Владимир Путин, Песков акцентира: " През януари? Цялото това известие (за проекта на Съединени американски щати - бел. ред.) е журналистически блъф ".

Кремъл отхвърли медийните известия, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е бил в Москва с скрито предложение за мир, предвиждащо Украйна да отстъпи 20% от територията си на Русия, съобщи Ройтерс.

Направеното по-рано от швейцарския в. " Нойе Цюрхер Цайтунг " известие, че Бърнс е пътувал скрито до Москва предишния месец, с цел да предложи проект от името на Белия дом, бе опровергано също и от Вашингтон, добави Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР