Директорът на ЦРУ Майк Помпейо каза вчера, че Русия и

...
Директорът на ЦРУ Майк Помпейо каза вчера, че Русия и
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ: Русия и други се опитват да саботират американските избори

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо сподели през вчерашния ден, че Русия и други се пробват да саботират изборите в Съединени американски щати, като идващия значим избор е през ноември, когато републиканците ще се опитат да запазят контрола си в Конгреса, съобщи Ройтерс.

Американските разследващи служби заключиха, че Русия се е намесила в президентските избори през 2016 година, с цел да се опита да помогне на президента Доналд Тръмп за завоюва, частично посредством хакване и издание на имейли, поставящи в неловко състояние кандидатката на демократите Хилари Клинтън, а също разпространявайки агитация в обществените медии.

Пред телевизия Си Би Ес Помпейо сподели, че съветската интервенция е почнала от дълго време и продължава. Запитан дали Москва сега се пробва да повлияе на американските избори той отговори утвърдително и добави, че е по този начин от десетилетия.

" Продължавам да се трежова освен от руснаците, а и от напъните на други ", призна Помпейо, без да заяви детайлности. " Имаме доста врагове, които желаят да подкопаят западната народна власт ", добави той.

Пред малкия екран шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ съобщи, че като част от екипа за национална сигурност организацията му извършва значимата функционалност да подсигурява сигурността и демократичността на американските избори.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР