Директорът на ЦРУ Джина Хаспъл пътува към Турция, за да

...
Директорът на ЦРУ Джина Хаспъл пътува към Турция, за да
Коментари Харесай

Директорката на ЦРУ пътува за Турция заради разследването на „случая Хашоги“

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспъл пътува към Турция, с цел да работи по следствието на гибелта на саудитския публицист Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул, съобщи Ройтерс, като се базира на осведомен с въпроса източник.

Вчера американският президент Доналд Тръмп сподели, че има " високопоставени хора от разузнаването в Турция ", само че не заяви детайлности.

Същевременно американската телевизия Ен Би Си заяви, че посланикът на Саудитска Арабия в Съединени американски щати принц Халед бин Салман бин Абдел Азиз Ал Сауд е приел във Вашингтон Хашоги преди няколко месеца, съобщи ТАСС.



Хашоги бил в дипломатическата задача на Саудитска Арабия във Вашингтон при започване на годината за регулярни консулски въпроси. Дипломат, който го разпознал, съобщил на посланика, който приел Хашоги в кабинета си и провел половинчасов диалог с него. Посланикът принц Халед е по-малък брат на престолонаследника на Саудитска Арабия - принц Мохамед бин Салман.

-->

За какво са си говорили той и Хашоги не излиза наяве. Пред другар Хашоги споделил, че диалогът бил другарски. Според източници по това време Рияд полагал дейни старания да убеди журналиста непринудено да се върне в родината си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР