Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс

...
Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ посетил тайно Украйна

Директорът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Уилям Бърнс е посетил неотдавна Украйна, където се е срещнал с представители на разузнаването и с президента Володимир Зеленски, заяви представител на американското държавно управление, представен от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че непокътнатата в загадка аудиенция е била осъществена на фона на почналата при започване на този месец от украинските въоръжени сили контраатака в източната и южната част на страната.

По време на визитата си Бърнс е удостоверил " уговорката на Съединените щати да споделят разследваща информация, с цел да оказват помощ на Украйна да се отбрани от съветската експанзия ", сподели пред Агенция Франс Прес въпросният американски чиновник, поискал да остане неизвестен.

В. " Вашингтон пост ", който първи заяви за визитата, твърди, че украинските водачи са показали на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ проекти за отвоюване на окупираните от Русия територии и за започване на договаряния за преустановяване на огъня до края на тази година. Американският ежедневник не уточни точните дати на визитата, като се ограничи да каже, че Бърнс е бил в Украйна този месец.

В оповестено през вчерашния ден изявление за " Вашингтон пост " командващият украинските въоръжени сили Валерий Залужни съобщи, че неналичието на избрани оръжия, по-конкретно на изтребители, лимитира контраофанзивата.

Във вторник Съединените щати дадоха обещание следващ транш оръжейна помощ за Киев, този път в размер на половин милиарда $. Новият пакет по-конкретно ще включва муниции за зенитни системи и бронирани коли.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР