Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс

...
Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс
Коментари Харесай

Байдън изпрати началника на ЦРУ в Москва, за да търси сътрудничество

Директорът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Уилям Бърнс е бил в Москва за среща с съветски публични лица. Това се случва на фона на непрекъснато напрежение сред Съединените щати и Русия.

Бърнс се е срещнал с Николай Патрушев, който оглавява Руския съвет по сигурността. Двамата са разискали " връзките сред Русия и Съединени американски щати ", заяви пресслужбата на съвета във вторник, съобщи " Свободна Европа ".

Американското посолство в Москва заяви, че Бърнс е отпред на делегация от висши американски представители, които посещават Русия по искане на президента Байдън във вторник и сряда.

" Те имат срещи с представители на съветското държавно управление, с цел да обсъдят необятен кръг въпроси от двустранните връзки ", споделя посолството.

Отношенията сред Русия и Съединените щати са в най-ниската си точка след края на Студената война.

Вашингтон упреква Москва в интервенция в американските избори, нелегално анексиране на украинския полуостров Крим, поддържане на спора в Източна Украйна, както и отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели по-рано, че макар напрежението неговата администрация ще търси съдействие с Москва по избрани тематики, измежду които стратегическото ограничение на оръжията, нуклеарните договаряния с Иран и битката с хакерските офанзиви за откуп.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР