Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс се

...
Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс се
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ на секретна визита в Киев, по време на руските ракетни удари бил в US посолството

Директорът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Уилям Бърнс се срещна във вторник в Киев с украинския президент Володимир Зеленски и с високопоставени чиновници от разузнаването на страната, с цел да ги осведоми за срещите си с върховен съветски представител. Преди това той насочи предизвестие към Москва да не употребява нуклеарно оръжие в спора с Украйна, заяви американски чиновник, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Бърнс, който е някогашен дипломат на Съединени американски щати в Москва, дойде в Киев, откакто беседва в Анкара с ръководителя на съветското разузнаване Сергей Наришкин. От започването на войната в Украйна на 24 февруари не беше имало руско-американска среща на толкоз високо ниво.

Ръководителят на американското разузнаване трябваше да съобщи на своя съветски сътрудник известие, предупреждаващо „ за последствията от потребление на нуклеарни оръжия от Русия и за рисковете от ескалация за стратегическата непоклатимост “, сподели в понеделник представител на Съвета по национална сигурност на Белия дом.

Говорителят посочи, че Бърнс „ не води каквито и да било договаряния “, нито „ разисква споразумяване на войната в Украйна “ и добави, че украинците са били авансово известени за срещата му в Анкара.

След това Бърнс отпътува за Украйна, с цел да осведоми Зеленски и ръководителите на украинското разузнаване за диалозите си с Наришкин, както и с цел да удостовери поддръжката на Съединени американски щати за украинската страна във войната, съобщи за Агенция Франс Прес почитан американски чиновник, поискал анонимност.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ беше в Киев в деня, когато Русия интензивно обстрелва цели в цяла Украйна, в това число в столицата. Според американския чиновник, по това време Бърнс е бил на несъмнено място в посолството на Съединени американски щати, а след това е напуснал Киев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР