Директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор

...
Директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев отправи призив към футболистите

Директорът на Центъра за заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев се обърна към всички футболисти с апел да не се събират по заведения и маси.

" Истината е, че най-хубавите ограничения против ковид са на ограничение. Искам да се обърна към нашите спортистите, които би трябвало да са образец посредством здравия си разсъдък. Спортните мероприятия без аудитория не са по-малко забавни. В последните дни мен като доктор ме плаши огромният брой футболисти, инфектирани с COVID-19. А броят им е доста по-голям от достигащото до медиите. Тези млади мъже не се разболяват навън и на подготовка.

За да се заразиш, би трябвало да си в непосредствен контакт с човек, който приказва разпалено или пее против теб, и този контакт да продължи повече от половин час. Голяма част от нашите футболисти са се заразили, празнувайки тук-там, където са имали контакт с доста хора. Нереално е да няма футбол. Моля единствено футболистите да не се събират в заведения и да съблюдават режим на разстояние и мисъл. Най-лесно човек се заразява, когато е на маса, не носи маска и приказва на висок звук ", сподели проф. Кантарджиев пред Канал 3.
 Локо (Пловдив) удостовери, че има инфектирани с ковид
Локо (Пловдив) удостовери, че има инфектирани с ковид

Вижте какъв брой са
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР