Директорът на Центъра за заразни и паразитни болести и член

...
Директорът на Центъра за заразни и паразитни болести и член
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Не се целувайте и прегръщайте на улицата

Директорът на Центъра за заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб за справяне с ковид проф. Тодор Кантарджиев за следващ път моли хората да не се събират на близко разстояние един с различен.

„ Като се срещнете на улицата, не се целувайте и не се прегръщайте. Много са ми смешни някои като тръгнат да се ръкуват. В цяла Югоизточна Азия, когато се видят хората, се покланят, което свидетелства почитание, че се срещнал непосредствен или прочут. Няма потребност да му се хвърляш на врата. Това в случай че се съблюдава, ще имаме понижаване на случаите. Грозно е, хората са като отвързани – абитуриентски балове, празненства, сватби. Правете ги навън, с отдалеченост. Обслужващият личен състав по заведенията за хранене да е с маски, в моловете да не се костват хора, на закрито всички да са с маски “, прикани той в предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “.

Проф. Тодор Кантарджиев сподели още, че обществото би трябвало да се научи да слуша експертите. Увеличението на случаите на COVID-19 у нас се дължи на неспазване на ограниченията, уверен е той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР