Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен подготвя

...
Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен подготвя
Коментари Харесай

Последни новини за убиеца от Сотиря, ето какво го чака следващата седмица

Директорът на Центъра за незабавна здравна помощ в Сливен приготвя мнение за дейностите на екипа, изпратен след получения сигнал на тел. 112 за откритото тежко потърпевшо дете в сливенското село Сотиря, оповестява "Труд ".

„ Становището ще бъде предоставено на Регионалната здравна ревизия. Предстои инспекция от Изпълнителна организация „ Медицински одит”, след което ще бъде направено публично заключение”, посочи сбито доктор Мариета Божидарова, завеждаща Филиала за незабавна здравна помощ в Сливен.

Уточнени са всички обстоятелства и условия, дадени са писмени пояснения от реанимационния екип, реагирал на незабавното повикване.

Вътрешната инспекция в ЦСМП – Сливен бе провокирана, откакто бабата на 7-годишната Кристин Георгиева насочи тежки обвинявания против лекаря от Спешна помощ доктор Недко Димитров.

Стана ясно какво е правил Мартин незабавно откакто е изнасилил и умъртвил Кристи

Тя заяви, че околните ще търсят правата си посредством съда. Д-р Димитров изрече съболезнования посредством медиите и съобщи, че е бил мощно обезпокоен от типа на детето и деформацията в региона на главата. Той призна, че на връщане се е качил в шофьорската кабина на колата за спешна помощ, само че и че внезапната реакция на бабата при идването и вкопчването й в детето е затруднило работата му.

7-годишното момиченце бе открито към 14 часа на 15 август в безпомощно положение, в близост от вкъщи си. Детето е постъпило в регионалната болница в Сливен със счупени ребра, голям брой разкъсвания и тежка контузия на черепа, несъвместима с живота. Тя е причина за съдбовния край.

Информацията бе доказана и от говорителката на Главна прокуратура Румяна Арнаудова. В изказване за медиите Арнаудова добави, че вследствие на тази контузия е имало приключване на мозъчно вещество.

Ден след тежкото закононарушение бе арестуван причинителят – 21-годишният Мартин Трифонов, също от Сотиря. Той бе хванат след гонене, при което бе ранен на две места в единия крайник и бе получил фрактура на другия. Трифонов е в регионалната болница и все още. Престоят му ще продължи още седмица. Опериран е.

„ В положително положение е”, сподели зам.-директорът на лечебното заведение доктор Хрисант Хрисантов. На изнесено правосъдно съвещание в болничното заведение съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража”.

Експерти разкриха по какъв начин изродът Мартин може да стане втория Северин Красимиров

Окръжната прокуратура му предяви три обвинявания: за ликвидиране на малолетно дете, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен метод, за обезчестяване и за блудничество.

Безпощадността, с която е осъществено нечовешкото посягане, потресоха и медици, и адвокати. Засега детайлности за съдебно-медицинската, както и за другите назначени експертизи по случая, не се огласяват. От обвиняването още преди дни подчертаха, че няма данни обвиненият Трифонов да е психологично болен и да не може да носи наказателна отговорност.

През април 2018 година той е излязъл от пандиза, където е излежал присъди за опит за обезчестяване и блудничество по отношение на малолетно момиче с лека умствена назадничавост и за осъществена кражба. За гнусното посягане над невръстната Кристин признал виновността си пред служебния си юрист.

Наложеният му непрекъснат арест няма да бъде обжалван пред Бургаския апелативен съд. До края на престоя му в болничното заведение Трифонов ще е под засилена полицейска защита.

Близки на детето и жители участваха в траурни бдения пред общината в Сливен и пред регионалната болница, на които желаеха убиецът-изнасилвач да получи най-тежкото наказване, планувано в закона – пожизнен затвор без право на подмяна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР