Директорът на Центъра за паразитни болести и член на оперативния

...
Директорът на Центъра за паразитни болести и член на оперативния
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Вирусът съкращава живота на мъжете с 13 г., а на жените - с 11 г.

Директорът на Центъра за паразитни заболявания и член на оперативния щаб проф. Тодор Кантарджиев показа на днешния брифинг статистика, съгласно която умрелите от COVID-19 мъже биха могли да живеят още 13 години, а дамите - още 11 години. Той заяви последните данни за развиването на пандемията у нас и по света.

През последното денонощие у нас са открити още 37 инфектирани с ковид, с което общият брой става 2174. От новорегистрираните са признати в болница 10, а една четвърт от всички болни се нуждаят от болнично лекуване. Трима души са умряли за деня, като междинната им възраст е 68 години.

Проф. Кантарджиев увери, че у нас се вършат задоволително на брой проучвания – по двама на всеки 1000 души население. До този миг са направени общо 64480 проби в общо 25 лаборатории.

В София новите случаи са 23, с което стават общо 921, а столицата остава най-голямото огнище на заболяването.

Разградското село Ясеновец е под карантина от през днешния ден поради зачестилите случаи на COVID-19 там. До момента са открити 9 инфектирани, двама от които са в разградската болница. За да не бъде публикувана заболяването ще бъдат ситуирани КПП-та на входовете и изходите на селото, а излизането ще е единствено по нужда. Маските и ръкавиците са наложителни. Карантината е до 29 май, само че може да бъде удължена.

Ясеновец е второто обитаемо място в страната, където остават по-строгите противоепидемични ограничения. Властите затвориха квартал " Райна княгиня " в Ямбол на 5 май, напомня Българска национална телевизия. Там ограниченията са още по-строги. Хората към този момент не могат да излизат от квартала даже и с цел да вървят на работа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР