Директорът на СУ Христо Проданов Лука Мачев написа емоционално

...
Директорът на СУ  Христо Проданов Лука Мачев написа емоционално
Коментари Харесай

Директор на карловско училище: Онлайн обучението е въпрос на живот и смърт!

 Директорът на СУ " Христо Проданов " Лука Мачев написа прочувствено послание в персоналния си фейсбук профил. Plovdiv24.bg разгласява текста без редакторска интервенция:

" Обръщение към родители и въобще към цялата общност!

Напоследък постоянно се натъквам на нападки против учителите, които желаят учениците да преминат в онлайн образование. Бих желал да се обърна към хората, които са на това мнение, и да ги попитам, какъв брой от тях са толкоз смели, че да изкарат един ден в сегашната обстановка в затворено пространство с към стотина деца без маски? А седмица? А месец? В кой различен сектор/ магазини, банки, аптеки/ служителят е заставен да комуникира директно с към 20-30 клиенти без маски? Защо половин България работи в хоум офис, до момента в който децата, които са най-големите преносители на инфекцията, са в час?

Може би смятате обстоятелството, че децата ще заразят учителите, не е значителен проблем, само че когато детето се прибере вкъщи и болести цялото ви семейство, казусът ще бъде налице, ще бъде и ваш.

Един народ се познава по метода, по който реагира в интервали на рецесия.

Ние престанахме да приветстваме лекарите си и да ценим тяхната всеотдайност, хвърляхме камъни и плява по служителите на реда си, а в този момент разпъваме на кръст учителите си.

Хора, спрете!

Баща ми ми е разказвал, че по време на войната са учили в двора на църквата. Днес онлайн образованието е нашият дребен избавителен двор, нашата черква! Независимо дали ни е прелестно, елементарно или комфортно. Въпросът е на живот и гибел! Доколко качествено ще бъде то, зависи освен от учителите, само че и от вас родителите!

В този миг желая да изкажа поддръжката си към всички учители, които боледуват или се възвръщат от Covid-19. Пожелавам им да се върнат здрави и мощни!

Днес моите овации са за тях! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР