Директорът на строителния надзор към Столичната община арх. Влади Калинов

...
Директорът на строителния надзор към Столичната община арх. Влади Калинов
Коментари Харесай

Шефът на дирекция Строителен контрол в СО подаде оставка

Директорът на строителния контрол към Столичната община арх. Влади Калинов подаде оставка. Тя му е поискана от кмета на София откакто стана ясно, че спомагателните постройки върху терасата на шефа на Комисията по антикорупция Пламен Георгиев няма да бъдат съборени, тъй като Влади Калинов е отменил наказателния акт за това.

Кмeтът на София Йорданка Фандъкова е получила пояснение от проектант Влади Калинов, за какво е прекратил процедурата за срутване на противозаконните навеси на терасата на ръководителя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, само че въпреки всичко поискала неговата оставка. Основният мотив на шефа на строителния контрол проектант Калинов бил, че след стартирането на постройката през 2007 година нищо ново не е строено върху нея.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Причината, заради която той отхвърля, е процедурна, факт е и той е склонен с това, че през 2007 година, когато е въвеждана постройката в употреба проблем има. Да, той датира от този момент, това обаче не значи, че ние би трябвало да споделяме, че няма проблем.
Според Влади Калинов констатациите на регион " Слатина ", че за всичко в постройката има бумаги, а единствено за покрива не, не са допустими. По думите му неточност е позволена или при сегашната инспекция или районната администрация е сбъркала още когато е издала удостоверението за въвеждане в употреба.
Наталия Стоянова, кмет на регион " Слатина ": Има фактически екзекутиви, само че в нито един план, документ, екзекутив или позволение или уверение не се разясняват покривите над кота била, позволената кота по закон, и които би трябвало да бъдат отстранени.
Преписката още веднъж ще бъде върната и прегледана в районната администрация на Слатина и най-вероятно по този начин наречената беседка на терасата на Пламен Георгиев ще бъде отстранена.

През целия ден не успяхме да се свържем на мобилния телефон на подалия оставка началник на строителния контрол към столичната община проектант Влади Калинов.

Калинов заема поста от 2006 година до момента.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР