Директорът на сръбската полиция Владимир Ребич заяви, че властите в

...
Директорът на сръбската полиция Владимир Ребич заяви, че властите в
Коментари Харесай

Сърбия ще се намеси в Косово, ако от там започнат да изселват сърби

Директорът на сръбската полиция Владимир Ребич съобщи, че управляващите в Белград са подготвени да се намесят в Косово, в случай че Прищина реши да „ изселва “ сърби от Северна Митровица, написа косовският вестник Gazeta Express, представен от Фокус.

Ребич добави, че полицията в Сърбия е наясно с днешната интервенция, в която косовски познавач елементи влязоха в Северна Митровица. Той съобщи пред сръбската държавна телевизия, че 24 бронирани автомобила са влезнали в Северна Митровица, което съгласно него е в нарушаване с интернационалното право и резолюции, като добави, че интервенцията е трябвало да показва мощ пред локалните сърби.

Попитан какво може Белград да направи по въпроса, Ребич съобщи, че Сърбия е подготвена да се намеси, в случай че локалното население бъде по някакъв метод ощетено или стартират „ изселвания “, въпреки съгласно него това е да е малко евентуално.

Операцията в Северно Косово от страна на локалните сили на реда беше извършена в Косовска Митровица и двама души бяха задържани по отношение на убийството на сръбския политик Оливер Иванович.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР