Директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов пред

...
Директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов пред
Коментари Харесай

Опитват се да замажат вандалщината в Япония

Директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов пред bTV да смекчи виновността на двамата осветители, които оскверниха с надпис Локо (София) монумент на жертвите от атомната бомба в Хирошима. Според него абсурдът е мощно пресилен и двамата му чиновници не са поругали Паметника на мира в Хирошима, а стена на градежа пред мемориала.

„ Надписът с графити е на стената на градеж пред паметника, а не на самия мемориал. Надписът е на парково пространство, надалеч от меморила, тъй че не може да става въпрос за проругаване на мемориал. Японската телевизия не искаше да се раздухва въобще сканадала. Той се възпроизведе от нашата Татковина в България”, съобщи акад. Карталов.

Той посочи, че двамата мъже сами са си признали и са разпитани от полицията, само че не са били задържани. От полицията изразили удивление, че за първи път виждат чужденци да си признават вандалски акт.

„ Двамата осветители са уволнени от операта и ще бъдат санкционирани с по 1000 $. Тяхната постъпка, обаче е вандализъм, а не злокобно поругаване на мемориал, както я раздухаха нашите медии. Двамата се разкайват, само че алкохолът не прощава”, добави Карталов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР