Директорът на СМГ Антон Стоянов е категоричен, че няма да

...
Директорът на СМГ Антон Стоянов е категоричен, че няма да
Коментари Харесай

Директорът на СМГ: Няма да подам оставка

Директорът на СМГ Антон Стоянов е безапелационен, че няма да подаде оставка. Представители на МОН декларират, че той ще си тръгне от поста.

Категорично отхвърлям и няма да подам оставка. Ще продължа да работя в полза на децата от Софийската математическа гимназия. Това съобщи в студиото на Bulgaria ON AIR шефът Антони Стоянов, откакто родители и учители излязоха на митинг поради продължителните спорове в елитното учебно заведение и му желаеха оставката. Протестите на родители и учители започнаха още при започване на лятото след уволнението на учителката по математика Петя Тодорова и прекратяването на договорите на още няколко преподаватели.

"В Европа ме награждават, а в България желаят да ме уволнят. Имам обстоен лист на децата, които госпожа Петя Тодорова е ощетила и не преставам да упорствам, че тя не трябва да бъде връщана на работа ", отсече Стоянов.

Той уточни, че е бил посъветван от началника на Регионалното ръководство на образованието в София доктор Ваня Кастрева, казусът със създалото се напрежение с Петя Тодорова да бъде потулен, а учителката още веднъж да заеме поста си. Това искане било обяснено от Кастрева с обстоятелството, че с последните митинги обстановката е излязла отвън надзор и има информация, че недоволните от решението на шефа да уволни въпросната учителка, приготвят огромна проява за началото на новата образователна 2017 година

От Министерството на образованието се чака да дадат финален отговор за това дали Петя Тодорова ще бъде възобновена на работа. Припомняме, че тя беше отстранена от шефа на елитното учебно заведение Антони Стоянов, защото съгласно него е уронила престижа на математическата гимназия с недопускането на негови възпитаници до народен кръг от надпреварата "Европейско кенгуру " като член на комисията.

Родители и възпитаници от СМГ застанаха твърдо зад Тодорова. Според тях тя е отличен експерт, който би трябвало да остане на работа.

В Столичната математическа гимназия (СМГ) има заплаха и учениците да бъдат въвлечени в спора, а работата на един шеф е да сплотява, не да разединява. Това разгласи по bTV зам.-министърът на образованието Таня Михайлова във връзка напрежението в елитната гимназия.

Най –вероятно, откакто завърши годишният му отпуск на 28 август, ще стартира процедура по отстраняването му, сподели шефът на районния инспекторат, който е и шеф на шефовете на учебните заведения в София. Санкции за Антони Станков най-вероятно ще има, сподели зам.-министърът на образованието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР