Директорът на Службата за управление и бюджет Мик Мълвейни заяви

...
Директорът на Службата за управление и бюджет Мик Мълвейни заяви
Коментари Харесай

Белият дом обвини администрацията на Обама за надвисналото безпаричие

Директорът на Службата за ръководство и бюджет Мик Мълвейни съобщи на брифинг в Белия дом, че администрацията на някогашния президент на страната Барак Обама употребява като оръжие прекъсване работата на държавното управление през 2013 година, осведомят организации.

Припомняме, американското държавно управление може да спре работа, в случай че през днешния ден Сенатът не одобри законопроект за финансирането му.

 Правителството на Съединени американски щати на ръба да
Правителството на Съединени американски щати на ръба да " пусне кепенците "

Демократите може би са събрали болшинство да блокират законодателството

Представителят акцентира, че администрацията на Доналд Тръмп преглежда проблема " доста друго ".

Мълвейни изрично разгласи, че Белият дом не желае държавното управление да спре работа поради липса на пари, само че водачът на опозицията в горната камара на Конгреса Чък Шумър упорства да не се отпускат средства. Директорът на службата добави, че предходната администрация е можела да направи по този начин, че прекъсването на работата на държавното управление да е било с " доста по-малък резултат " , само че тя е предпочела друго.

Според Белия дом демократите блокират процеса.

 Правителството на Съединени американски щати на път да остане без пари
Правителството на Съединени американски щати на път да остане без пари

За през днешния ден е запланувано гласоподаване в Сената

Тръмп интензивно работи за разпределяне на финансиране, сподели още Мълвейни и добави, че през последните дни американският водач е разговарял с конгресмени и сенатори.

Междувременно стана ясно, че президентът е отменил пътуването си до Флорида.

Демократите притискат републиканците да одобряват решение за DACA - политика за незаконните имигранити, пристигнали в страната като деца, до момента в който републиканците упорстват за пробутване на имиграционна промяна.

Единствената причина демократите в Сената на Съединени американски щати да са срещу законопроекта на републиканците за финансиране на държавното управление е обвързвана с това, че те желаят да включат в законодателството за имиграцията програмата DACA , разгласи Мълвейни, който напомни, че програмата изтича на 5 март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР