Директорът на службата “Военна информация бригаден генерал Пламен Ангелов е

...
Директорът на службата “Военна информация бригаден генерал Пламен Ангелов е
Коментари Харесай

Шефът на военното разузнаване освобождава поста

Директорът на службата “Военна информация ” бригаден военачалник Пламен Ангелов е подал през днешния ден доклад за освобождение от служба, удостовери пред публицисти министърът на защитата Красимир Каракачанов. Той остава боен, откакто бъде публикуван президентски декрет за освобождение, ще мине в щат на министъра и ще работи в МО, уточни Каракачанов. По думите му като претекстове за рапорта е посочено “в интерес на службата ”, осведоми Нова ТВ.

На въпрос дали чака граждански да оглави службата, поради предлагана законова смяна, Каракачанов сподели, че смяната дава благоприятни условия, само че подсети, че министърът на защитата прави предложение, процедурата минава през Министерския съвет, а би трябвало да мине и през координиране с президентската институция, с цел да има декрет. Каракачанов сподели, че няма предложение все още.

Попитан дали протичащото се има връзка с опити да бъде “разклатена ” тази конструкция и приготвя ли се план за събиране на двете разследващи служби, министърът сподели, че такова нещо не се готви, макар че към този момент е имало такава концепция и законопроект. Подобно нещо, най-малко на този стадий, не намирам за рационално и за потребно, и подобен план няма, разяснява Красимир Каракачанов.
Военноокръжната прокуратура в София упрекна сегашен и някогашен шеф на работа “Военна информация ” в Министерство на защитата за длъжностни закононарушения, оповестиха неотдавна от прокуратурата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР