Директорът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин каза днес, че

...
Директорът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин каза днес, че
Коментари Харесай

Шефът на руското външно разузнаване: Протестите в Беларус са подклаждани от чужбина

Директорът на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин сподели през днешния ден, че продължаващите от два месеца и половина митинги в Беларус са разпалвани от чужбина, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Протестите избухнаха след изборите през август, на които президентът Александър Лукашенко беше определен за шести мандат. Според опозицията изборите са били манипулирани. Лукашенко упрекна Съединени американски щати и техни съдружници, че разпалват демонстрациите.

Наришкин, който се срещна през днешния ден в Минск с Лукашенко, се изрече в същия дух. "Виждаме предпочитание да се направи опит за смяна на съществуващия ред, на съществуващата политическа система посредством противоконституционни средства ", сподели той след диалога си с беларуския президент. "Външното въздействие е много явно ", съобщи Наришкин.

Той приветства оферти от Лукашенко развой за конституционни промени, като сподели, че това ще "даде отговори на доста въпроси " и в същото време ще резервира стабилността на Беларус.

Опозицията отхвърля промяната като опит на Лукашенко да печели време и да остане на власт. Съединени американски щати и Европейският съюз споделят, че изборите през август не са били нито свободни, нито почтени. Те вкараха наказания против висши беларуски чиновници, упрекнати в манипулиране на гласуването и смазване на мирните митинги.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР