Директорът на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин категорично

...
Директорът на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин категорично
Коментари Харесай

Шефът на руското разузнаване атакува западните служби

Директорът на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин изрично отхвърли обвиняванията, че тя стои зад хакерската офанзива против американската компания Solar Winds. В изявление за Би Би Си Наришкин загатна, че офанзивата може да е дело на западните служби, съобщи БНР.

Наришкин дефинира като нелепи и даже жалки обвиняванията против Русия в хакерски атаки, отравяния и интервенция в непознати изборни акции. По мотив изказванията, че съветското разузнаване стои зад хакерската офанзива против Solar Winds, той съобщи: „ Поласкан съм да чуя такива високи оценки за Службата за външно разузнаване, която оглавявам, само че не е в стила ми да си отдавам креативните постижения на други създатели и други реализатори “.

Сергей Наришкин загатна, че офанзивата може да е дело на американските и английските служби. Той се базира на секретни документи, огласени през 2013 година от емигриралия в Русия някогашен сътрудник Едуард Сноудън. Документите разказват тайното съдействие сред тези служби и водещите софтуерни компании и интернет снабдители. „ Не желая да настоявам, че тази хакерска офанзива е осъществена от американските организации или от една от тях, само че все пак, дублирам, тактиката е сходна “, сподели Наришкин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР