Директорът на Регионалното управление на образованието в Стара Загора -

...
Директорът на Регионалното управление на образованието в Стара Загора -
Коментари Харесай

Освободиха началника на Регионалното управление по образование в Стара Загора

Директорът на Регионалното ръководство на образованието в Стара Загора - Татяна Димитрова, е освободена от служба от 3 май, удостовери пред Българска телеграфна агенция самата Димитрова.

Тя споделя, че претекстовете за уволнението са четири. Първият се касае за осъществена инспекция от представители на Министерство на образованието и науката на няколко уеб страницата на учебни заведения от региона, в които не са били качени избран брой документи. „ Това не значи, че документите не са били налични в учебните заведения, а единствено не са били качени. В писмото за пояснение, което получихме след тази инспекция, беше установено, че това са нарушавания, позволени от шефовете, а не от началника на РУО “, сподели Димитрова.

Вторият претекст касае това, че „ не е бил извършен надзор за съблюдаване на работното време на шефовете на учебните заведения в региона “. По думите на Димитрова контролната активност на РУО се утвърждава и се организира по проект, където са заложени цели. „ Работното време на шефовете не е унифицирано. Ние не сме получавали сигнали за нарушавания, няма постъпили отчети или установено неспазване на работното време “, добави тя. 

Татяна Димитрова уточни, че третият пункт касае по-висок % на отсъстващи възпитаници в съответен час на осъществяване на инспекцията, в края на януари т.г., в съответно учебно заведение, без да са прегледани аргументите за отсъствията.

Четвъртият претекст, който е посочен, е обвързван с еднократни парични награди, които са получили част от шефовете на учебни заведения в региона.

„ Критериите за тази премия би трябвало да се съгласуват с работодателските и синдикалните организации до края на месец юни и по-късно се изпращат писма до шефовете на учебните заведения, които вършат своя самокритика. В разпоредбите за тези награди е посочено, че началникът на РУО дефинира паричната премия. Аз в никакъв случай не съм си разрешавала еднолично да го върша. По тази причина съм назначила комисия от сътрудници, които да прегледат самооценките на шефовете. Те би трябвало да изготвят отчет, който да показват. Средствата за тази премия са от бюджетите на съответните учебни заведения. “, изясни Димитрова. Проверяващите са заключили, че не е явен механизмът, по който са избрани тези награди. 

Това е второто премахване на Татяна Димитрова от поста. Тя беше освободена през 2014 година и възобновена на длъжността година по-късно откакто Върховен административен съд анулира заповедта ѝ и за освобождение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР