Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)

...
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)
Коментари Харесай

Уволниха шефката на РИОСВ в Стара Загора без обявена причина

Директорът на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Стара Загора Диана Искрева е освободена от поста си със заповед на екоминистъра Юлиян Попов от 31 юли. В документа не са посочени аргументи за уволнението на Искрева, заяви БНР.

Заповедта за отстраняването й от шефското място в Регионална инспекция за опазване на околната среда е връчена в понеделник и е влезнала в действие незабавно. Диана Искрева е освободена по Закона за администрацията, член 19А, алинея 2, който гласи, че трудовите връзки могат да бъдат прекъснати без предупреждение по преценка на органа, който назначава изпълняващия длъжността.

Пред БНР Диана Искрева допусна, че не е изпълнила избрани упования.

На нейно място краткотрайно е назначена Диана Ганева , която досега е управлявала дирекция " Превантивна " към старозагорската екоинспекция, в която се преглеждат капиталовите планове и се издават разрешителни за тях.

Диана Искрева е назначена за началник на Регионална инспекция за опазване на околната среда в Стара Загора на 1 юли 2022 година от вицепремиера и министър на околната среда и водите в кабинета " Петков " Борислав Сандов.
 Ренета Колева е назначена за зам-министър в Министерство на околната среда и водите
Ренета Колева е назначена за зам-министър в Министерство на околната среда и водите

Тя е заемала длъжността и преди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР