Директорът на РДГП-Елхово пък комисар Иван Стоянов директно е хвърлил

...
Директорът на РДГП-Елхово пък комисар Иван Стоянов директно е хвърлил
Коментари Харесай

Разместват като пионки директорите в Гранична полиция, още доказват участието им в трафик на мигранти

Директорът на РДГП-Елхово пък комисар Иван Стоянов непосредствено е хвърлил оставка и дефинитивно е напуснал системата на Министерство на вътрешните работи

Интересни рокади на шефове в „ Гранична полиция “ в цялата страна са почнали през последните 10 дни и хвърлят в ужас чиновниците. След като преди месец вицепремиерът и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев се закани да уволнява и размества униформените, за които има данни, че са забъркани в трафик на мигранти, командировките към този момент са почнали, само че повече наподобяват на случайно разбъркване на пионки, разбра кореспондент на Флагман.бг от няколко самостоятелни източника.  

Началникът на ГПУ-Малко Търново  Васил Попов е командирован в Перник преди към 10 дни, като престоят му там ще е за най-малко месец. Заместникът му –  Димитър Кокаларов пък  е изместен в Хасково. В директорския кабинет в ГПУ-Малко Търново пък е влезнал кадър от Елхово. Такива промени имало и на доста места в страната, само че по същата логичност - фрагменти от Ямбол и Елхово отпътували за Видин.

Същевременно шефът на РДГП-Елхово комисар Иван Стоянов пък директно е хвърлил оставка и дефинитивно е напуснал системата на Министерство на вътрешните работи. Точно той най-добре от всичките началници в " Гранична полиция " в този регион знае, че има за какво да отдръпна, освен това неотложно, до момента в който не е станало извънредно нажежено под краката му. Припомняме, че още в деня, когато двама бургаски служители на реда починаха при жестоката злополука с рейс с мигранти на кръстовището „ Трапезица “, министър Иван Демерджиев първо изиска оставката на заместник-директора на Групово дело „ Гранична полиция “ Деян Моллов, който е отговарял за оправянето с мигрантския напън.

„ Учудени сме от рокадите, защото има характерни особености при работата в другите дирекции в страната. Но пък евентуално е метод да ревизират дали шефовете са взели участие в схеми на каналджиите, да вземем за пример, в случай че мигрантският поток намалее фрапантно. Може би задачата е и вътрешните инспекции да текат умерено по места. Това и изпитан метод да се пресечен връзките на началниците с корупционните схеми на местата, където са се " вкопали “, разяснява един от източниците ни.

Още в Деня на Съединението, 6 септември, силовият министър разгласи, че „ Вътрешна сигурност ” работят доста интензивно по инспекциите за присъединяване на гранични служители на реда в схемите на каналджиите.

„ Поне 10 гранични служители на реда са забъркани в трафик на мигранти. Ще пристъпим и към разбъркване на хора, за които нямаме задоволително доказателства, само че имаме  безапелационни данни, че евентуално са забъркани в подобен трафик ”, сподели тогава министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Силовият вицепремиер беше безапелационен - има ли данни за закононарушение от страна на полицаи, те ще бъдат дисциплинарно уволнявани и съдени. А Флагман.бг пита - по кое време министър Демерджиев ще оповести обществено имената на униформените, взели участие в схемите на канаджиите, и подкрепили превръщането на Странджа в най-лесния маршрут за трафик на мигранти.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР