Директорът на рали Дакар Етиен Лавин разкри, че със своя

...
Директорът на рали Дакар Етиен Лавин разкри, че със своя
Коментари Харесай

Рали Дакар може да се завърне в Африка

Директорът на рали Дакар Етиен Лавин разкри, че със своя екип са почнали изследване за опцията най-тежкото офроуд съревнование да се завърне в своята татковина – Африка – през 2020 година. Рали рейда се реалокира в Южна Америка през 2009-а, откакто изданието през 2008 година бе анулирано поради терористични закани. То трябваше да започва в столицата на Португалия – Лисабон – и да приключи в Дакар, Сенегал.

За първи път откогато изданието се организира на Запад, уредниците срещнаха съществени проблеми с организацията му и за първи път в историята на ралито то ще се организира единствено в една страна хазаин – Перу - през 2019-а. До тази обстановка се стигна след отдръпването на Чили в последния миг и отхвърли на Аржентина и Боливия да се завърнат.

В изявление за Autosport Лавин разкри, че към този момент се водят диалози с избрани страни в Африка за евентуалното му завръщане. " Необходимо е да помислим за други местоположения, тъй като не може да страдаме от решения, които няма по какъв начин да направляваме, като тази година. Не може да позволим да попаднем отново в такава обстановка, тъй като Дакар е най-голямото и значимо рали в целия свят. По тази причина би трябвало да създадем проект за бъдещето ", показа Лавин.

" Провеждаме диалози с Алжир, Ангола и Намибия. Вече пътувахме няколко пъти до Алжир, с цел да се срещнем с политическите водачи, и знаем, че те имат предпочитание за провеждането на надпреварата. Всички тимове и водачи чакат всяка година за атрактивен и забавен Дакар. Ето за какво би трябвало да мислим и за страни за идващите издания ", разкри още Лавин.

Последния път, в който Дакар мина през Алжир, бе през 1993 година, а миналата година домакини бяха Ангола и Намибия в продължен маратон от Париж до Кейптаун, Южна Африка. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР