Директорът на рали Дакар Етиен Лавин разкри, че със своя

...
Директорът на рали Дакар Етиен Лавин разкри, че със своя
Коментари Харесай

Рали Дакар може да се завърне в Африка

Директорът на рали Дакар Етиен Лавин разкри, че със своя екип са почнали изследване за опцията най-тежкото офроуд съревнование да се завърне в своята татковина – Африка – през 2020 година. Рали рейда се реалокира в Южна Америка през 2009-а, откакто изданието през 2008 година бе анулирано поради терористични закани. То трябваше да започва в столицата на Португалия – Лисабон – и да приключи в Дакар, Сенегал.

За първи път откогато изданието се организира на Запад, уредниците срещнаха съществени проблеми с организацията му и за първи път в историята на ралито то ще се организира единствено в една страна хазаин – Перу - през 2019-а. До тази обстановка се стигна след отдръпването на Чили в последния миг и отхвърли на Аржентина и Боливия да се завърнат.
For you, adventurers of the extreme, realize your wildest dreams.
You have the Dakar spirit, get ready to enter the legend.
Registration is now open. Begin your adventure here https://t.co/SjjgG5lHAr#Dakar2019 pic.twitter.com/Dk2T8x6FS2
— DAKAR RALLY (@dakar) May 21, 2018
В изявление за Autosport Лавин разкри, че към този момент се водят диалози с избрани страни в Африка за евентуалното му завръщане. " Необходимо е да помислим за други местоположения, тъй като не може да страдаме от решения, които няма по какъв начин да направляваме, като тази година. Не може да позволим да попаднем отново в такава обстановка, тъй като Дакар е най-голямото и значимо рали в целия свят. По тази причина би трябвало да създадем проект за бъдещето ", показа Лавин.

" Провеждаме диалози с Алжир, Ангола и Намибия. Вече пътувахме няколко пъти до Алжир, с цел да се срещнем с политическите водачи, и знаем, че те имат предпочитание за провеждането на надпреварата. Всички тимове и водачи чакат всяка година за атрактивен и забавен Дакар. Ето за какво би трябвало да мислим и за страни за идващите издания ", разкри още Лавин.

Последния път, в който Дакар мина през Алжир, бе през 1993 година, а миналата година домакини бяха Ангола и Намибия в продължен маратон от Париж до Кейптаун, Южна Африка.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР