Директорът на програма "Хоризонт" на Българското национално радио Николай Кръстев

...
Директорът на програма "Хоризонт" на Българското национално радио Николай Кръстев
Коментари Харесай

Директорът на Хоризонт подаде оставка

Директорът на стратегия "Хоризонт " на Българското национално радио Николай Кръстев е подал оставка тази заран, научи БТВ.

Към момента не е ясно дали тя е била призната.

Днес пред постройката на радиото се организира невиждан журналистически митинг против решението на радиото да смъкна от ефир правосъдния публицист Силвия Великова. Участниците в демонстрацията, политици и жители видяха в решението цензура, до момента в който радиото разгласи, че е липсвал плурализъм при отразяването на някои тематики.

В последна сметка Великова беше върната в ефир, до момента в който в това време "Хоризонт " замлъкна невиждано тази заран заради… непланирана техническа профилактика.

Комисията за контролиране на известията разгласи, че стартира инспекция на прекъсването, със случая се зае и Съвет за електронни медии.

Премиерът Бойко Борисов разяснява в Русе, че случилото се с Великова е "глупост ", като особено се е чул с нея, с цел да разбере какво се е случило.

"Разпоредих, аз не познавам шефа на БНР, в никакъв случай не съм го виждал, помолих да му предадат, тъй като изпълнителната власт единствено дава парите и не се меси. Казах му, че въпреки всичко съм и ръководител на партия, което ме прави началник на най-голямата парламентарна група, която е гласувала за неговия избор и в случай че не оправи това безсрамие, през днешния ден сутринта няма да дойда в Русе, а ще дойда в Народното събрание и ще желая групата да му вземе оставката или да му желае оставката ", закани се Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР