Директорът на професионалните операции в Борусия Дортмунд Себастиан Кел отрече

...
Директорът на професионалните операции в Борусия Дортмунд Себастиан Кел отрече
Коментари Харесай

Кел: Не поставяме никакви ултиматуми към Халанд

Директорът на професионалните интервенции в Борусия Дортмунд Себастиан Кел отхвърли клубът да упражнява напън върху норвежкия нападател Ерлинг Халанд да вземе бързо решение за бъдещето си.

"Няма ултиматум или краен период. Не го слагаме напрегнат да реши в идващите седмици ", съобщи Кел пред телевизия Sport1, който призна, че е "малко сюрпризиран " от думите на Холанд след успеха на Борусия с 5:1 над Фрайбург в Бундеслигата.

Норвежецът тогава сподели, че клубът е почнал да го притиска да вземе по-бързо решение за бъдещето си. 21-годишният футболист има контракт с немския клуб до 2024 година, само че съгласно информациите има откупна уговорка, която може да му разреши да напусне след сегашния сезон за 75 милиона евро. Към нападателя демонстрират интерес редица европейски клубове.

Ръководството на Борусия Дортмунд към този момент е насрочило диалози с сътрудника на Ерлинг Халанд Мино Райола по-късно този месец, защото желае изясненост по проблема до март.

Себастиан Кел разяснява, че позицията на клуба е разбираема. "Той е доста значим за нас, тъй че би трябвало да имаме изясненост и да знаем какво да планираме от избран стадий ", съобщи Кел.

"Иначе по какъв начин бихме могли да планираме подбора на състава. Как да реагираме, в случай че нямаме индикация в даден интервал, че Ерлинг желае да остане или не. Това е професионалното отношение ", сподели още Себастиан Кел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР