Директорът на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК Емил Нешев

...
Директорът на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК Емил Нешев
Коментари Харесай

Загиналата в Пирин попаднала на снежна козирка

Директорът на Планинската избавителна работа (ПСС) при БЧК Емил Нешев показа детайлности към случая, при който лавина умъртви младо момиче в Пирин в събота следобяд. Инцидентът стана наоколо до хижа „ Синаница “. Загиналата е 25-годишната Ния Трейман, която е била опитна алпинистка. Тя е правила преход с двама свои другари.

„ Намерено е момичето, само че за жалост към този момент не е сред живите. Най-вероятно е умряло от задушаване от лавината. Ходейки по билото на планината, момичето попада на козирка, която се чупи и пропада надолу. При рухването провокира лавина, която я затрупва. Момичето е било с още две момчета, които не са попаднали в козирката. Те подават сигнала към 17:00 часа ", показа Нешев пред осведомителна организация "Фокус ".

По думите му в избавителната акция като първи екипи са излезли две моторни шейни с по двама индивида и избавително куче. „ Всъщност те са свършили работата. Отделно бяха тръгнали още 7 моторни шейни от Сандански и още две от Банско. Те към този момент се връщат “, добави Нешев. Той изрече своята признателност към екипите, които са работили.

„ Подходът в действителност е доста сложен, а те съумяха да стигнат за минимално време. Перфектна работа, само че за жалост без добър край “, посочи той и акцентира, че заплахата от лавини остава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР