Директорът на ОУ Христо Ботев“ в Ново Паничарево – Христо

...
Директорът на ОУ Христо Ботев“ в Ново Паничарево – Христо
Коментари Харесай

Задържаният за блудство училищен директор: Това е ромска вендета

Директорът на ОУ „ Христо Ботев “ в Ново Паничарево – Христо Радев е употребявал служебното си състояние , с цел да се възползва от Радостина. Целувал я в кабинета си и я е опипвал. Имал е опция да упражни психически напън върху момичето и да го сложи в състояние на взаимозависимост. С този претекст в Бургаския областен съд през днешния ден от прокуратурата желаеха да се наложи непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ спрямо 58-годишният учебен шеф. 

Обвиниха в педофилия шеф на учебно заведение

Срещу Радев е повдигнато обвиняване за блудничество . " Това е тежко съзнателно закононарушение, законът планува от 2 до 8 години затвор за това ", уточни представителят на държавното обвиняване. Според прокурора, макар че от началото на следствието са минали единствено четири дни, са събрани доказателства, от които освен може да се направи съмнение, само че и безапелационен извод, че той е създател на закононарушението . Има правосъдно техническа експертиза на два аудиозаписа от мобилния телефон на момичето . В тях се чува диалог сред Радостина и шефа, в който момичето моли Радев да спре да се държи с нея като с жена и да спре да я целува.

Директорът, упрекнат в блудничество: Надявам се истината да излезе нескрито (ВИДЕО)

Още три девойки са съобщили за блудничество по време на разпитите. До една те също са ученички в ОУ „ Христо Ботев “, стана ясно на днешното съвещание.  „ Каквото и да твърди от прокуратурата имаме показанията на едно момиче “, сподели юристът на Радев - Станко Кралев. Защитата показва, че в записите има сериозен минус - няма проучване на гласовете .

„ Докато го няма, единствено може да се допуска “, акцентира юристът. Адвокат Кралев е безапелационен, че записът е режисиран . Защитата настоя шефът да бъде пуснат на независимост против парична гаранция или да му бъде натрапен под домакински арест, който да изтърпява в село Ново Паничарево. От своя страна Христо Радев разгласи, че страда от високо кръвно налягане и псориазис и настоя за по-лека мярка . " И без това към този момент съм прокълнат в селото . Дори няма да желая да излизам от вкъщи си ", сподели Радев пред съда. 

Ново Паничарево в отбрана на обвинявания в блудничество шеф

Спорът сред бащата на Радостина Х. и обвинявания в блудство  шеф на ОУ „ Христо Ботев “ в Ново Паничарево е от години, стана ясно от думите на арестувания Христо Радев, които описа своята версия за случилото се с 14-годишната ученичка. „ Нейният татко открадна едни дърва . Тогава подадох сигнал в полицията. Мисля, че беше 2004 или 2005 година Хванаха го . От тогава не минава ден, в който да не чувствам някаква ненавист против мен “, сподели Радев. Той е безапелационен става дума за вендета на три ромски семейства против него .

Бащата на Радостина също не останал задължен и подал сигнал против шефа, защото щерка му не е била призната в първи клас . Според Радев, дъщерята на мъжа пристигнала у нас от Гърция през 2010 без да знае и дума на български език. „ Въпреки това я приехме в подготвителната група, която имахме. Тя беше безусловно необразована. След сигнала на бащата ме попитаха, за какво не е признато детето в първи клас, макар че е на седем години. Обясних, че е необразована. Тя не знаеше буквите. Но на бащата детските му били значими и подаде сигнал против мен “, сподели Радев.

Разпитват още деца от учебното заведение в Ново Паничарево след сигнала за блудничество

Той изясни, че Радостина го учудила с държанието си във въпросното посещаване в кабинета му . Ученичката била там, с цел да попълни ученическата си карта, в началото със свои съученички. По-късно се върнала и обяснила, че е позволила неточност. „ Казах й да не се тормози, че ще купим нова карта. Тя упорства да не върша по този начин, споделяше, че съм шеф и не трябва. Учудих се. Запитах я какво да не върша “, описа Христо Радев. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР