Директорът на отдела за моторни спортове на Мишлен Паскал Куаснон

...
Директорът на отдела за моторни спортове на Мишлен Паскал Куаснон
Коментари Харесай

Мишлен нямат интерес към завръщане във Ф1


Директорът на отдела за моторни спортове на Мишлен Паскал Куаснон съобщи, че няма интерес към завръщане във Формула 1. Френският производител разчита на моторните спортове да развиват технологии, които да могат да бъдат прилагани при основаването на издръжливи и високонадеждни гуми за всеобщите консуматори. При сегашните правила във Ф1 въпросните технологии са прекомерно надалеч от приложение в необятната автомобилна промишленост.

Мишлен доставяха гуми за Формула 1 в интервала 2001-2006, когато изискванията бяха по-различни. Имаше конкуренция в лицето на още един производител – Бриджстоун, както и друга цялостна идея. В последните години Ф1 разчита на гуми с пай живот, с цел да се провокират голям брой прекъсвания в бокса и да се усъвършенства спектакъла за феновете. Според Куаснон това е отвън ползите на Мишлен.

"Ние не желаеме да се състезаваме в шампионати, в които няма предизвикателство или пък в случай че предизвикването е безсмислено за твоята или моята кола. Ако има предизвикателство, даже да си единствен производител, ние сме ОК. Формула Е е прелестен образец за това " сподели Куаснон. "Аз обичам Формула 1, само че в случай че приказваме за технологии за гуми, това не са най-полезните серии в днешно време. "

Мишлен потвърдиха по-рано, че удължават своя контракт за доставка на гуми за Формула Е до края на 2021.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР