Директорът на отбора на Мерцедес Тото Волф изрази съжалението си

...
Директорът на отбора на Мерцедес Тото Волф изрази съжалението си
Коментари Харесай

Шефът на Мерцедес: Лауда е незаменим, няма друг като него

Директорът на тима на Мерцедес Тото Волф изрази съжалението си от кончината на легендата във Формула 1 Ники Лауда, който умря тази заран. Трикратният първенец във Формула 1 си отиде на 70-годишна възраст, като в последните години работи като съветник в Мерцедес.

"Нашият тим загуби една от пътеводните си светлини. Като наш съотборник през последните шест и половина години Ники постоянно беше брутално прям и категорично предан. За нас бе привилегия той да бъде част от нашия тим и да виждаме какъв брой доста значат за него нашите триумфи. Когато той даваше някоя от прословутите си мотивационни речи, той даваше такава сила на тима, каквато не можеше да пристигна от на никое място другаде. Ники, ти си просто незаместим. Никога няма да има различен като теб ", съобщи Тото Волф.

Австриецът посочи, че гибелта на неговия съотечественик оставя голяма празнота във Формула 1. "Ники постоянно ще остане една от най-великите митове на нашия спорт - той комбинираше подвиг, човещина и почтеност, както в болида, по този начин и отвън него. Ние загубихме не просто един от нашите герои, който е създател на някои от най-прочутите обрати в нашия спорт, само че също по този начин и човек, който внесе изясненост и откровеност в актуалната история на Формула 1. Той бе нашият глас на разсъдъка и ще ни липсва доста ", сподели Волф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР