Директорът на Организацията на евреите в България ШАЛОМ Максим Делчев

...
Директорът на Организацията на евреите в България ШАЛОМ Максим Делчев
Коментари Харесай

Шалом към Възраждане: Подбирайте си сравненията, оставете паметта на жертвите и пострадалите при Холокоста

Директорът на Организацията на евреите в България ШАЛОМ Максим Делчев написа отворено писмо до водача на " Възраждане " Костадин Костадинов, който съпостави зелените документи с Холокоста.

Вижте по какъв начин дадоха отговор от ШАЛОМ на думите на Костадинов:

Уважаеми доктор Костадинов,

Пиша Ви първо като историк, а след това и като представител на българските жители в Народното събрание. Понеже през днешния ден в тези си две качества, сравнихте това, че ви желаят избран документ за физически достъп в пленарната зала със ориста на евреите по време на Закона за отбрана на нацията от 1941. И тъй като сте историк, дано да създадем няколко исторически съпоставения:

Премахнати са ви гражданските права? Поданик/гражданин ли сте на страната, въпреки да нямате зелен документ? Имате ли право да сте избирани на обществена служба или вие да избирате на обществена служба? Очевидно да – вие сте народен представител и въпреки зеленият документ да беше в действие, сте и дал своя вот доколкото помня от медийните Ви изяви. Поданици (граждани) ли са евреите след ЗЗН? Не. Имат ли право да бъдат избирани? Не.

Можете ли като народен представител да участвате в съвещанията на Народно събрание не-присъствено, да гласувате и да се изказвате? Да. Могат ли депутатите от еврейски генезис след ЗЗН да гласоподават и да се изричат неприсъствено? Какви депутати от еврейски генезис. То няма такива жители в страната по това време (вижте горното тире).

Можете ли да работите като народен представител или като каквото и да е друго без да се ваксинирате или да сте преболедувал? Да – за доста сфери и специалности, а в някои, които са в контакт с други хора и след изработен тест – а Вашият даже е безвъзмезден и аз с наслада заплащам налози, с цел да знам, че моите представители са в чудесно здраве. Могат ли еврейските не-поданици след ЗЗН да работят каквото решат? Освен амбулантна търговия и избрани свободни специалности, съвсем всичко друго им е неразрешено.

Имате ли независимост на словото да се изказвате, да събирате митинг и да показвате мнението Ви, което даже и когато не ми харесва, почитам – Разбира се и то без проблем по национални медии. Могат ли евреите в България след ЗЗН? Всъщност еврейското население, подкрепено от смели българи, провежда протестно шествие срещу закона и възможната депортация на евреите на 24 май 1943. А по-късно много от участниците са пратени в трудови лагери тъй като стачкуват. Вие, уповавам се, в никакъв случай да не страдате поради правото си на митинг и свободно слово и да стигате до такова нещо като трудов лагер (макар точно със свободните си думи да обещахте трудови лагери за съперниците си).

Можете ли да заведете дело в свободен и самостоятелен Конституционен съд за това дали мярката е вярна или не? Да, въпреки да обещавате от месеци, че ще го извършите и не го правите… Дали са можели евреите в България след ЗЗН? Тук даже няма да давам отговор.

Така че тъй като като историк имате отговорност по какъв начин се предава предишното, а като представител на народа – по какъв начин ще наподобява бъдещето ни, апелирам Ви, подбирайте си сравненията. И тъй като се тормозя, че стана дълъг текст, а в последно време доста хора (разбира се не и академик като Вас) по-малко четат, а повече приказват – съм Ви го обобщил в тази лесна схемичка:

Ако не ви харесва нещо като закон или разпоредба, борете се с него по всевъзможен начин. Само оставете паметта на жертви и потърпевши на мира.

И бъдете здрав. Че има тежък вирус и е добре всеки да е предпазен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР