Директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов награди с Писмена

...
Директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов награди с Писмена
Коментари Харесай

48 служители на ОДМВР-Силистра с награди по случай професионалния празник на българската полиция

Директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов награди с „ Писмена хвалба ” 48 чиновници на дирекцията за проявена зоркост, разпоредителност и реализирани високи професионални резултати при осъществяване на поставените им задания. Отличията са присъдени и по отношение на идния на следващия ден професионален празник на българската полиция - 8 ноември, Архангеловден.

Сред наградените е началникът на отдел „ Охранителна полиция “ комисар Димо Василев, както и ръководителите на охранителни групи в РУ-Силистра – основен контрольор Георги Георгиев, в РУ-Дулово – старши контрольор Михаил Михайлов, в РУ-Тутракан – старши контрольор Ивайло Цеков, а също и впд началникът на бранш „ Охрана на публичния ред и териториална полиция “ в регионалната дирекция основен контрольор Николай Маринов. Четирима специалисти от Научно-техническата лаборатория към регионалната дирекция също получават премията.

По предложение на районните началници са отличени дванадесет чиновници на група „ Охрана на публичния ред ” при РУ-Силистра, осем служители на реда от охранителния състав на РУ-Дулово и петима чиновници на РУ-Тутракан.

С „ Писмена хвалба “ са отличени и четиринадесет проверяващи служители на реда от отдел „ Разследване “ на дирекцията за реализирани високи резултати в професионалната активност.

На 8 ноември – Св. Архангел Михаил, обичайно се отбелязва професионалният празник на българската полиция. Той е празнуван за първи път през 1924 година, като самодейността за отбелязването му е на софийския градоначалник о.з. подполк. Георги Кисьов. Тогавашният министър на вътрешните работи и националното здраве Иван Русев приема концепцията и с утвърждението на Софийския митрополит денят на св. Архангел Михаил (21 ноември по остарял стил) става празник на служителите на реда. С решение на Министерския съвет, по предложение на Националния полицейски профсъюз, традицията 8 ноември да се празнува като професионален празник на българската полиция е възобновена през 1999 година /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР