Директорът на ОД на МВР Благоевград ст. комисар Георги Кандев

...
Директорът на ОД на МВР Благоевград ст. комисар Георги Кандев
Коментари Харесай

Наградиха директора на ОД на МВР Благоевград ст. комисар Г. Кандев за работата на полицията по време на изборите

Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград ст. комисар Георги Кандев бе измежду наградените за провеждането на почтени и транспарантни избори,това стана ясно наНационалното заседание на Министерство на вътрешните работи, на което бе изработен разбор на резултатите от активността на ведомството в интервала на подготовката и произвеждането на изборите за Народно заседание.

Отчетено бе, че за отбрана на изборните права на жителите са извършени поредност от профилирани полицейски интервенции. Сформираният щаб за обработка на сигналите за разнообразни нарушавания е реагирал навреме на всеки един от общо постъпилите 727 сигнала. Успоредно с това, бе регистрирана и положителната работа на звената „ Български документи за идентичност “.

За осъществяване на поставените задания и постигнатите резултати по гарантиране на провеждането на почтени и транспарантни избори шестима шефове - на Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ и на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Благоевград, Варна, Кърджали, Плевен и Хасково, бяха наградени със заповед на министъра на вътрешните работи.

Обсъдени бяха и резултати от противодействието на стандартната престъпност и резултата от прилаганите ограничения за сигурност по пътищата и подготовката на състава.

Гост на Националното заседание бе министър-председателят на Република България Гълъб Донев. Той благодари на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за денонощния труд. „ През миналите два месеца вие и сътрудниците ви доказахте, че да следваш закона в името на публичния интерес не е изключение за системата на Министерство на вътрешните работи, а предписание. Често се вглеждаме в нарушителите вътре в системата, само че образците за съзнателно свършена работа с отговорност към хората и закона са всеки ден пред очите ни “, обърна се той към участниците в съвещанието и открои ефикасните дейности, подхванати по отношение на наследени съществени проблеми: Бяха обезпечени нужните условия за осъществяване на либерален избирателен процес; Министерство на вътрешните работи постави целенасочени старания за обезпечаване на надеждна защита на границата и дейно противопоставяне на противозаконната миграция, извънредно значими отговорности за присъединението на страната ни към Шенгенското пространство; Особено сериозната задача за справяне с войната по пътищата - триумфът зависи от обединените старания на обществото да възпитаваме отговорност към живота.

Пред премиера и сътрудниците си вицепремиерът по публичен ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев регистрира резултатите от усилената работа през миналите близо два месеца. „ Справихме се с две извънредно значими задания – осигурихме почтени и спокойни избори, това беше нашата задача като длъжностен кабинет. Гарантирахме и отбраната на държавната ни граница. Обезпечихме цялата налична техника, подобрихме организацията, предвиждаме смяна в щатния състав и разписанията. Благодаря на всеки един от вас за труда, който постоянно остава непризнат “.

По отношение на противодействието на пътнотранспортните катастрофи министърът изрази убеденост, че това е въпрос, който може да откри трайно решение благодарение на всички, които имат отношение. Случващото се по пътищата е проекция на това, че в последните години българските жители са изгубили почитание към правото, към институциите, към закона, един към различен. Пренесено на пътя това коства човешки животи и ние – институциите, ангажирани с този проблем, сме длъжни да го спрем, съобщи Демерджиев.

Вътрешният министър сложи фокус и върху други две значими задания - Министерство на вътрешните работи ще работи за обезпечаването на реда, законността и спокойствието по места и ще покаже на тези, които се усещат над закона, че не би трябвало и няма да бъдат отвън и над закона. Друг акцент са съответни старания за запазване на българските деца от въздействието на опиатите.

В умозаключение министър Демерджиев насочи зов към сътрудниците си: Помагайте системата да се трансформира в образец, който да бъде следван! Мнозинството от вас си правят съзнателно работата, не позволявайте на дребна част да скапват това усещане, да петнят пагона и да настройват обществото против българската полиция.

В съвещанието участваха заместник-министрите на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър, Емил Ганчев и Венцислав Катинов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, заместникът му основен комисар Станимир Станев, шефът на Групово дело „ Национална полиция “ основен комисар Атанас Илков, шефовете на основните дирекции, Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР, ръководителите на структури на ведомството.

Конвенционална престъпност: Отчетено бе че от началото на годината до края на септември има минимално нарастване на записаните закононарушения с 0, 37 %, като в това време разкриваемостта бележи растеж със 7, 5 %. Разкритите закононарушения през отчетния интервал на 2022 година са общо 27 797 (25 861 през 2021 г.), от тях 25 543 - закононарушения по престъпна линия, и 2254 - по икономическа линия.

Пътнотранспортен травматизъм: С цел възстановяване на ситуацията по пътищата от министъра на вътрешните работи бяха разпоредени спомагателни ограничения. Бе уголемен кръгът от чиновници, оправомощени да реализират контролна активност по ЗДвП. Освен това са активизирани дейностите по надзор. Прилага се непосредствено наблюдаване на участниците в придвижването посредством напредване в транспортния поток чрез „ линеен надзор “. Завишена е контролната активност в обитаемоте места по повод ръководството на МПС от неправоспособни водачи, в т. ч. малолетни и малолетни, както и от водачи, лишени от право да ръководят моторни транспортни средства. Планирани и извършени са профилирани полицейски интервенции по метода „ широкообхватен надзор “, в това число и взаимно с други ведомства – АПИ и Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР