Директорът на Областната дирекция на полицията ст. комисар Георги Чергов

...
Директорът на Областната дирекция на полицията ст. комисар Георги Чергов
Коментари Харесай

Димитър Събчев пак ще е зам. директор на полиция, Чергов опроверга внушенията на Тодоров и Костадинов

Директорът на Областната дирекция на полицията ст. комисар Георги Чергов изрично опроверга внушенията, направени от някогашният основен секретар Петър Тодоров и предшественикът си Васил Костадинов, които в серия изявления и изявленията твърдяха, че в пловдивската полиция се организира чистна, преди изборите. Двамата визираха промяната на двамата зам. шефове Радослав Начев и Сълко Литов, както и назначенията на Николай Кирков и Димитър Събчев. 
Прочетете още
Чергов коментира направените рокади досега с думите, че му е гласувано цялостно доверие да избере и образува личен екип. Той е направил предложение шефът на районното в Раковски Димитър Събчев да е новият заместник-директор на полицията в Пловдив. 

Събчев е върнат на поста си, откакто е изтекла заповедта за неговото премахване. " Проверката е завършила, не са установени дисциплинарни нарушавания ", сподели Чергов. Неговите резултати са едни от най- положителните в дирекцията и затова, аз съм избрал да бъде един от моите заместници, изясни шефът. 

Ст. комисар Чергов посочи, че Николай Кирков не е възстановяван, защото не е уволяван. " За Кирков са били издадени две заповеди за комантировани в Труд, като и двете са анулирани от съда. Той продължава да работи на мястото, на което е назначен преди доста време ", сподели шефът. 

Досегашният заместник-директор комисар Радослав Начев  е изявил желанието си да бъде изместен. Предложен му е поста на рокъводител на бранш " Специални тактически дейности ", като сега върви процедура, в която той взе участие.

Бившият зам. шеф Сълко Литов и началникът на Икономическа полиция Славчо Алексиев са си подали молби за овакантяване, като двамата са изразили подготвеност да си тръгнат. " Съвсем доброжелателно сме провели диалози и те са показали своите решения ", добави служител на реда №1 на Пловдив. За комисар Славчо Алексиев добави, че той е доста добър експерт и заслужен български служител на реда. " С схващане показа, че е подготвен незабавно да предприеме дейности и да напусне. През предходната седмица входира заявката си ", изясни Чергов.

Чергов бе безапелационен, че няма да прави самоцелно кадрови промени. " Всяка ще бъде след преценка, разбор и с оглед възстановяване средата на работа и постигането на по-високи резултати ", сподели старши комисар Георги Чергов.

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР