Директорът на областната дирекция на МВР във Велико Търново ст.

...
Директорът на областната дирекция на МВР във Велико Търново ст.
Коментари Харесай

Трима ученици от Велико Търново бяха отличени за хуманна постъпка

Директорът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново ст. комисар Димитър Машов награди с грамоти за проявена високохуманна постъпка Виктория Костадинова, Йоана Пенева и Стелиан Николов , намерили и предали чанта с 450 евро, 82 български лв. и персонални документи. Тримата са единадесетгодишни възпитаници от приблизително учебно заведение „ Емилиян Станев “
„ Постъпката на тези деца е демонстрация на гражданска съвест и отговорност, и може да служи като образец за подражателство - сподели ст. комисар Димитър Машов. Той благодари на родителите и учителите, възпитали децата в този дух и изрази вяра образованието, което Министерство на вътрешните работи организира също да е помогнало.
„ Парите са открити на 11 декември следобяд на ул. „ Плиска “ във Велико Търново. Децата са посещавали чуждоезикови курсове в учебни заведения „ Европа “. След като са намерили чантичката на улицата, те са потърсили съдествие от госпожа Иванка Брънзова – секретар в учебно заведение „ Европа “, кото им е оказала съдествие да се свържат с полицията и да предадат чантичката. Вътре е имало персонални документи. Колегите са открили притежателя, който живее в гр. Попово, и са го поканали да пристигна да си ги получи. А ние взехме решение да ги наградим с по една грамота за доблестната постъпка ", описа за Actualno.com госпожа Марияна Христова от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново.

С грамота беше наградена и госпожа Иванка Брънзелова от Училища „ Европа” - Велико Търново , която навреме е оказала подпомагане на децата да предадат в полицията откритото от тях.
Родители споделиха, че са горди с достойната постъпка на своите деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР