Директорът на НЗОК постъпи некоректно, тъй като не е информирал

...
Директорът на НЗОК постъпи некоректно, тъй като не е информирал
Коментари Харесай

Скандалът се разгаря! Искат оставката на шефа на НЗОК заради мистериозно писмо

Директорът на НЗОК постъпи неточно, защото не е уведомил Надзорния съвет и мен за писмото си до Народното събрание. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев пред публицисти в Народното събрание, съобщи „ Фокус “.

Както БЛИЦ писа той разясни, че е изискал оставката на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев, когато е схванал, че има писмо до Народното събрание, в което се споделя, че тя има обвързване към непознати здравни фондове в размер на над 271 млн лева

„ Той знае каква е процедурата. Направо е уведомил Народното събрание “, сподели Ананиев. Той разясни, че когато го е попитал дали има такова писмо, той е отрекъл. „ Когато извадих писмото и демонстрирах подписа му, той сподели, че това не е неговият автограф “, уточни Ананиев.

Министърът разясни, че шефът след това е обяснил, че е подписал това писмо без да гледа. Ананиев разясни, че е правилно, че НЗОК има отговорности към здравните каси на други страни.

„ През главата на Надзорния съвет, на министъра, на Министерски съвет желае актуализация на бюджета, което изобщо не му е във функционалностите. Всички каси имат такива отговорности. Ние сме провели диалози с главните каси, на които изискуем пари “, добави министърът и разясни, че с всички са подписали съглашение за разсрочване. „ Нямаме отговорности, които да сме ги договорили и да не сме ги платили “, добави министърът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР