Директорът на "Новини и актуални предавания" на Нова телевизия Миляна

...
Директорът на "Новини и актуални предавания" на Нова телевизия Миляна
Коментари Харесай

NOVA не е налагала опорни точки на журналисти при отразяване на новините, заключи прокуратурата

Директорът на "Новини и настоящи излъчвания " на Нова телевизия Миляна Велева не е създател на публикуваните в интернет така наречен Професионални насоки 2020 година за отразяване на новините, а приписваният й мейл е подправен. Заключението на държавното обвиняване излиза наяве от разпореждане на Софийската районна прокуратура, която е направила инспекция след сигнал, подаден от малкия екран, против опита да бъде накърнен престижът и престижът на най-голямата медийна група и в частност на Миляна Велева, оповестиха от NOVA.

От неизвестен електронен адрес беше оповестена информация за публицистичната политика на медията, като задачата беше да се покаже, че към публицистите се изпращат опорни точки за отразяването на актуално-публицистични тематики.

По случая е била осъществена задълбочена инспекция от отдел „ Киберпрестъпност “ на ГДБОП за съществуване на закононарушения по разнообразни сформира от наказателния кодекс. В своето разпореждане прокуратурата приема, че няма съображение за формиране на досъдебно произвеждане, а откритите данни са за възможна засегнатост и клюка по отношение на Миляна Велева – закононарушения от частен темперамент, които се преследват по обособен законов ред.

Държавното обвиняване признава, че правото на българските жители на свободно изложение е обезпечено от закона и е симптом за зрялост на обществото, само че категорично акцентира, че то „ не трябва да се абсолютизира и да служи за оправдания на дейности, засягащи жестоко и безогледно, а най-много и неоснователно правото на чест и достолепие на обсъжданата персона “.

NOVA още веднъж декларира, че "ще предприеме всички свои законови права, с цел да отбрани достолепието и престижа си ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР