Директорът на националното разузнаване на Съединените щати Дан Коутс потвърди

...
Директорът на националното разузнаване на Съединените щати Дан Коутс потвърди
Коментари Харесай

Шефът на американското разузнаване потвърди: Русия се е намесила в президентските избори през 2016 г.

Директорът на националното разузнаване на Съединените щати Дан Коутс удостовери оценката на разследващата общественост, че Русия се е намесила в президентските избори в страната му през 2016 година, съобщи Асошиейтед прес. Коутс направи изказването си след вчерашната обща конференция на президентите на Русия и Съединените щати в Хелзинки, на която Доналд Тръмп сложи намерено под подозрение този извод.

Коутс акцентира, че ролята на американското разузнаване е да обезпечава „най-добрата информация и оценки, учредени на обстоятелства, на президента и на политиците“. „Ние бяхме ясни в оценките си за съветска интервенция в изборите през 2016 година и последвалите ги събития, за трайните старания да бъде подкопана нашата народна власт. Ще продължим да даваме точна и справедлива разследваща информация в поддръжка на националната ни сигурност“, сподели Дан Коутс.

Междувременно Белият дом разгласи, че Доналд Тръмп ще се срещне през днешния ден с членове на Конгреса, откакто през вчерашния ден доста от тях подлагаха на критика държанието му вчерашната среща с Владимир Путин, съобщи Ройтерс. Не се оповестява нито кои ще бъдат учстниците в срещата, нито тематиката, която ще бъде обсъждана. Тя обаче е единственото мероприятие в програмата на американския президент за деня.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР