Директорът на Националното музикално училище Любомир Пипков в София Столина

...
Директорът на Националното музикално училище Любомир Пипков в София Столина
Коментари Харесай

Директорът на Музикалното училище засега остава на поста

Директорът на Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков " в София Столина Добрева към този момент остава на поста си. Тя няма да подаде оставка, както изиска през Facebook преди два дни министърът на културата Боил Банов. Ще се търси и вид оперната прима Дарина Такова да стане част от екипа на учебното заведение.

Добрева и Банов се срещнаха в понеделник в Министерството на културата. По време на диалога министърът не изискал още веднъж Добрева да напусне поста си, стана ясно от думите на директорката пред Българска национална телевизия. Причина за настояването на Банов беше обява на Такова във Facebook. В нея тя недоволства, че с цел да преподава в музикалното учебно заведение трябвало да се яви на конкурс, на който се постанова да пее, а е изгубила гласа си поради здравна неточност. Въпреки това Такова преподава от години и прави майсторски класове.

Добрева изясни през уикенда, че за оповестеното място за учител има конкурс с написани правила и те няма по какъв начин да бъдат нарушени. Изискванията за явяване пред комисия са за всички претенденти и с изключение на Такова има и други искащи за мястото. Конкурсът е освен за учител по класическо пеене, само че и за още няколко позиции.

В понеделник, преди срещата сред Добрева и Банов, пред постройката на Министерството на културата се събраха ученици на музикалното учебно заведение, както и родители на деца, които учат в него, които пазят директорката. Те обясниха, че почитат оперната прима Такова, само че не би трябвало директорката да бъде наказвана за това, че съблюдава разпоредбите.

Добрева изясни след срещата с Банов, че ще бъде потърсен вид Такова да стане част от преподавателския екип на учебното заведение. Сред опциите за това е да преподава като посетител преподавател или да води майсторски класове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР