Директорът на Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични

...
Директорът на Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични
Коментари Харесай

Директорът на Националната Хематология е бил отстранен след одитен доклад, който той не е виждал

Директорът на Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести проф. Бранимир Спасов е отхвърлен от служба. Това удостовери той пред Българска телеграфна агенция.

По думите заповедта за отстраняването от поста му е била връчена на 6 април 2022 година, след осъществен одитен отчет, с който той не е бил осведомен. Мотивите в заповедта са констатации от одитен отчет, осъществен от дирекция „ Вътрешен одит “ на Министерството на здравеопазването, добави той.

Докладът не ми е възложен и по тази причина съм внесъл две молби в деловодството на Министерството на здравеопазването – едната е в качеството ми на жител, а другата – по Закона за достъп до социална информация, сподели още проф. Спасов.

В момента нямам пълномощия, нямам право да подписвам заплати, нямам право да подписвам каквито и да е финансови документи, добави той.

Според предварителния финансов доклад на болничното заведение лечебното заведение завършва 2021 година с облага от над 2 млн. лева, уточни проф. Спасов. По думите му за първото тримесечие на 2022 година облагата е над 500 хиляди лева, добави той.

Мандатът на изпълнителния шеф на болничното заведение е три години, като проф. Спасов е бил назначен за шеф на 15 септември 2021 година

От Министерството на здравеопазването не са коментирали публично проблема.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР