Директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски даде изявление

...
Директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски даде изявление
Коментари Харесай

Шефът на полицията с извънредни новини след погрома в столично заведение

Директорът на Националната полиция основен комисар Христо Терзийски даде изказване пред " Нова телевизия " по отношение на погрома в столично заведение, което се случи преди два дни. 

" Извършителите са шестима, открити са четири лица, в развой на определяне е и пето лице. Две лица са арестувани, с които не престават процесуално-следствени дейности. Второто лице е арестувано тази нощ. И петте лица са търсени посредством всички начини и способи, които има полициятта. Две от лицата са арестувани. Две от лицата бяха оповестени за търсене. Едното лице се споделя Петър Паунов, а другото - Веско Стоянов-Пирата. Петото лице е в развой на определяне и сред 10 и 12 ч. през днешния ден ще го обявим за търсене, след което ще продължим работата за шестото лице. Не е значимо къде са арестувани, тъй като по този начин ще подадем информация към останалите търсени лица ", сподели той.

Комисар Терзийски разкри, че петимата мъже са на възраст сред 23 и 35 години. " Единият не е престъпно проявен, а останалите имат прояви, измежду които заличаване на имущество, обир, кражба и безчинство. Към настоящия момент двете арестувани лица отхвърлят да дадат показания. Неуредените финансови връзки сред лица и компании през 2019 година няма по какъв начин да се уреждат със начини, познати от 90-те години. Няма по какъв начин да допуснем някой да чупи и троши заведение в центъра на София ", разяснява още служителят на реда.

Той недоумява и за какво от личния състав на заведението не са подали незабавно след погрома сигнал за действието: " Ние разбрахме по следния метод: полицейски чиновник вижда в обществените мрежи, че няколко минути по-рано се е случило това нещо. Обажда се по каналния ред, праща се патрул, който открива, че е имало някаква преживелица, само че самият личен състав към този момент оправя вредите ".

" В диалози със притежателя на заведението, той ни е срещнал с разнообразни негови връзки, основани на развиването на разнообразни типове бизнес - строителен, търговски, в които приказва за една много сериозна сума от над 500 000 лв. във връзка строителство на разнообразни обекти. Има и други връзки въз основата на стопанисване на търговски обекти, които се отдават чартърен. От през вчерашния ден ние изследваме тези взаимоотношения, с цел да намерим претекста на осъществяване на това действие. Няма по какъв начин взаимоотношения сред лица, съдружници в разнообразни компании, да се оправят по такива способи. До осъществяване на този случай не сме имали такава информация притежателят да е бил заплашван. Единствено от предходната седмица в Трето районно е подаден сигнал още веднъж за непозволени дейности, осъществявани в един от обектите на компания, която в съдружничество се стопанисва от въпросните лица. Подаден е от съучастник на господин Лазаров ", приключи Главен комисар Терзийски.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР