Директорът на Националната агенция за приходите в Ловеч Виктор Стойчев е

...
Директорът на Националната агенция за приходите в Ловеч Виктор Стойчев е
Коментари Харесай

Уволниха директор в НАП: проверявал дългове и имоти на хора, без да има право

Директорът на Националната организация за приходите в Ловеч Виктор Стойчев е уволнен дисциплинарно.

Причината е неоторизиран достъп до осведомителните системи на приходната организация, оповестиха от Национална агенция за приходите.

" Неоторизиран достъп " значи потребление на осведомителните масиви за персонални цели, да вземем за пример - за информации кой какво дължи, какво е платил, какви парцели има. Такива информации могат да се вършат единствено на писмено съображение, да вземем за пример при проверка ", изясни представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров пред OFFNews.

Стойчев беше дълготраен шеф на офиса на Национална агенция за приходите в Ловеч. Беше и общински консултант от групата на ГЕРБ в сегашния мандат, от гражданската квота, само че напусна поради противоречие с водената политика, напомня БНР.

През март 2018 година той подаде тъжба до прокуратурата, в която твърдеше, че върху фамилията му е оказван тормоз от държавни институции, а по отношение на него е прилаган и политически напън поради позицията му в общинския съвет за политиката на ГЕРБ в ръководството на общината.

Стойчев ще апелира уволнението си пред Административния съд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР