Директорът на НАСА Джим Брайденщайн в интервю за ТВ канала

...
Директорът на НАСА Джим Брайденщайн в интервю за ТВ канала
Коментари Харесай

САЩ разкриха причината да не се върнат на Луната

Директорът на НАСА Джим Брайденщайн в изявление за ТВ канала CBS изясни за какво американските астронавти не са съумели да се върнат на Луната, предава РИА Новости.
По неговите думи, това е обвързвано с политически опасности, за каквито той показва незадоволителното финансиране на галактическите планове, добавя организация Фокус.
„ Ние и в този момент щяхме да сме на Луната, в случай че не бяха политическите опасности. Казано почтено, към този момент щяхме да сме на Марс “, съобщи Брайденщайн.
Той означи още, че през 90-те и началото на 2000-те години, НАСА са се пробвали да се върнат на Луната и да кацнат на Марс , само че и двете стратегии са претендирали прекомерно продължителна подготовка и огромни разноски. При това шефът на НАСА означи, че по същите аргументи Съединени американски щати рискуват да не се приземят на Марс и през 2024 година.
Обновената лунна стратегия получи името „ Артемида “ в чест на гръцката богиня на Луната и сестра на Аполон, както бе кръстена предходната американска лунна стратегия, в хода на която се твърди, че през юли 1969 година е осъществено първото кацане на човек на Луната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР